Cloïsses amb carxofes

No hi ha cap dubte que les cloïsses són una joia gastronòmica de primer nivell. Aquest mol·lusc té grans propietats nutritives, com són el seu alt valor en ferro, iode i proteïnes d’alt valor biològic i la poca aportació en hidrats de carboni i greixos. Avui compartim amb vosaltres una recepta molt fàcil de fer: CLOÏSSES AMB CARXOFES. Ingredients: ▶︎ 8 carxofes ▶︎ 500 grams de cloïsses ▶︎ 2 dents d’alls ▶︎ 1 cullerada sopera de farina ▶︎ 500 mil·lilitres de brou de peix o aigua ▶︎ 80 mil·lilitres de vi blanc ▶︎ 1 raig d’oli d’oliva ▶︎ 1 pessic de sal ▶︎ 1 grapat de julivert picat ▶︎ 1 llimona ▶︎ 1 pessic de pebre Preparació:  Col·loquem en un bol les cloïsses cobertes amb aigua i amb un grapat de sal durant un parell d’hores, perquè deixin anar la sorra. Netegem les carxofes: retirem les fulles de fora fins a deixar la part més blanca i tendra de la carxofa. Col·loquem un bol amb aigua i suc de llimona. Tallem les carxofes a quarts i les afegeix al bol amb l’aigua. Quan tinguem llestes les carxofes, les courem en una cassola coberta d’aigua durant 10 minuts. Passat aquest temps, … Continua llegint Cloïsses amb carxofes