Plat tradicional de la cuina dels pescadors, econòmic i molt bo. Recepta que també queda exquisida amb l’aranya de cap negre.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
▶︎ 1,600 kg de lluerna i aranya
▶︎ 1 kg de patates
▶︎ 1 porro
▶︎ ½ pebrot verd
▶︎ ½ pebrot vermell
▶︎ 1 tomàquet gros
▶︎ 1 cullerada de pebre vermell dolç
▶︎ Pebre vermell picant, opcional
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 llimona
▶︎ 1 all picat
▶︎ 3 branques de julivert
Per al brou de peix
▶︎ Els caps del peix
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 fulla de llor
▶︎ Un raig de llimona
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Aigua mineral per cobrir el peix
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Netegem el peix, el tallem a trossos i reservem els caps. Tallem la ceba grossa i piquem els alls.
Elaboració del brou
▶︎ Posem una olla al foc amb l’oli, afegim els caps, un tros de ceba tallada gruixuda i els grans d’all sencers sense pelar. Quan es comenci a agafar al fons de l’olla, afegim aigua fins a cobrir el peix, sal, una fulla de llor i un raig de llimona. Ho deixem bullir 25 minuts, ho colem i ho reservem.
Elaboració del peix
▶︎ Amb el foc apagat, posem un raig d’oli en una cassola, el porro tallat a làmines fines, mig pebrot verd i mig pebrot vermell tallats a trossos petits, el pebre vermell dolç i el picant, la sal, el tomàquet ratllat, l’all picat i el julivert també picat. Un cop ho tenim tot a la cassola, ho sofregim fins que quedi ros. Afegim les rodanxes de peix, per sobre hi posem les patates tallades a daus petits i tot seguit el brou. Ho deixem coure a foc suau fins que les patates siguin cuites.
Si volem el suc més espès, fem una picada.
Per fer la picada
▶︎ 1 llesca de pa de barra fregit
▶︎ 1 presa de xocolata
▶︎ 10 ametlles torrades i pelades
▶︎ Posem tots els ingredients al morter i piquem bé amb la mà del morter. Ho afegim al guisat de peix. Deixem coure 10 minuts i ja ho tindrem fet.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.