Les 5 recomanacions per als Peixaters/es:
- Neteja de mans amb aigua i sabó o solució hidroalcoholica amb major freqüència i de manera recurrent sobretot després d’efectuar cobraments.
- Evitar el manipulat de diners, telèfons mobils o altres elements que puguin ser transmissors del virus.
- Facilitar el pagament amb targeta. Si no es posible, renteu-vos les mans després de cada cobrament.
- Extremar i incrementar la freqüència de la neteja i desinfecció de TOT l’establiment.
- Ordenar les cues a l’exterior de l’establiment per mantenir la distància de seguretat (1 -2 metres)
Mesures generals:
- Esternudar amb el colze o bé en un mocador de paper d’un sol ús i llençar-lo a les escombraries immediatament. Se sap que aquest virus es transmet principalment pel contacte directe amb les secrecions respiratòries d’una persona infectada, especialment a través de particules respiratòries emeses amb la tos o els esternuts, o per amb les mucoses d’una altra persona infectada (nas, boca o ulls); és capaç de transmetre’s per aerosols després d’un esternut o per les secrecions.
- Si alguna persona de l’equip presenta una simptomatologia compatible amb la del COVID-19 i pot haver estat en contacte amb alguna persona infectada es recomana el seu aïllament en el seu domicili. Així mateix, es recomana, sempre que la simptomatologia que es presenti sigui lleu, que es contacti als serveis sanitaris des del propi domicili.