Peixateries sense residus

Des del comerç de proximitat és fàcil normalitzar i fomentar la reutilització d’envasos, vosaltres podeu ser el canvi.

El comerç local genera molta confiança entre les persones consumidores. És on sempre han trobat consell i resposta a les seves necessitats. Ara, podeu ser motor de canvi i impulsar la normalització de l’ús d’envasos reutilitzables per endur-se la compra. Per una banda, podeu facilitar o vendre carmanyoles reutilitzables al vostre establiment. D’aquesta manera, totes les persones que vulguin poden endur-se la compra amb una alternativa reutilitzable. Per altra banda, i de manera més senzilla, podeu impulsar-ho a través de cartelleria informativa. I per complementar aquestes pràctiques i animar a la gent a reutilitzar, es poden impulsar dinàmiques més actives com aplicar petits descomptes i fer sortejos per les persones que comprin amb envasos reutilitzables.

Des del Gremi de Peixaters us volem ajudar a donar resposta a la demanda creixent d’alternatives sostenibles, a diferenciar-vos i aportar valor al vostre servei. La vostra iniciativa farà que moltes persones descobreixin noves alternatives i entre totes aconseguirem reduir els residus que genera el nostre consum.

És per això, que en el marc del projecte “Foment de la reutilització a les peixateries”, amb la col·laboració de Rezero i el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, hem decidit crear aquest espai per facilitar-vos informació i recursos perquè pugueu reduir els residus, i normalitzar i impulsar la reutilització d’envasos des de les vostres peixateries. Durant el 2023, hem realitzat una diagnosi dels envasos utilitzats i generats a les peixateries, tant per rebre el producte com per vendre’l. Com a resultat, hem elaborat una guia de bones pràctiques on trobareu consells i actuacions per reduir els residus als vostres comerços. A més, s’han creat materials comunicatius (cartell i adhesius) perquè la vostra clientela sàpiga que al vostre comerç poden comprar amb carmanyoles.

Sabem que alguns/es de vosaltres, encara no esteu còmodes amb la venda de producte fresc en envasos reutilitzables. Per això, també compartim amb vosaltres un article que recull les tres normatives estatals aprovades el 2022 que emparen la reutilització d’envasos i deixen clara la no responsabilitat dels comerciants davant incidències que puguin sorgir.

 

Apartat de recursos descarregables:

– Guia de bones pràctiques: Peixateries sense residus

– Cartell: Peixateries sense residus

– Adhesiu: Peixateries sense residus

– Article:  Les normatives que emparen la reutilització d’envasos a l’Estat Espanyol

Obrir xat
Necessites que t'ajudem?
Com et podem ajudar?