El grup de recerca en Salut d’Ecosistemes i Animals Aquàtics (SEAaq) de la Universitat Autònoma de Barcelona, celebra una nova jornada de divulgació de resultats de recerca al sector pesquer en el context de l’ajut de desenvolupament local participatiu GALP, adscrit al GALP Costa Central, i que porta per títol Revalorització de l’alatxa al Mar Balear: una espècie d’interès emergent.
La jornada té com a objectius: exposar els resultats científics obtinguts pel grup durant els darrers mesos, que confirmen el bon estat de salut i propietats de l’alatxa pescada a la costa de Barcelona, atorgant-li valor com a producte saludable i de qualitat; posar sobre la taula la necessitat de diversificar el producte pesquer; i emfatitzar la necessitat de treballar conjuntament, sectors pesquer i científic.
L’acte se celebrarà el dia 11 d’octubre a la Llotja de Vilanova i la Geltrú, d’11.00 a 14.00 h aproximadament, tal com s’indica en aquest cartell. El programa previst és el següent:
1. Presentació de l’acte
2. Visualització d’un vídeo divulgatiu sobre l’alatxa i els resultats que es presenten
3. Xerrada explicativa seguida de debat sobre els resultats i potencialitats de l’espècie
4. Showcooking amb receptes basades en alatxa (a càrrec d’Anna Bozzano, de Del Peix al Plat) i continuació del debat
5. Tancament de l’acte
Comments are closed.