Un plat senzill i de tota la vida, on el bacallà, ric en proteïnes i molt baix en greixos, es fon amb el sabor intens del tomàquet madur i un bon sofregit d’all. Ideal per a un dinar equilibrat i 100% mediterrani!
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
▶︎ 800 g de morro de bacallà dessalat
▶︎ 1 ½ kg de tomàquets madurs
▶︎ 3 grans d’all
▶︎ Farina
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Posem una cassola amb oli al foc.
▶︎ Enfarinem el bacallà i el fregim en l’oli ben calent fins que sigui ros per tots els costats. Reservem.
▶︎ Escaldem els tomàquets, els pelem i, si volem, en traiem les llavors.
▶︎ Retirem de la cassola l’oli que sobri. Piquem els alls i els daurem.
▶︎ Afegim el tomàquet i deixem fregir fins que estigui al punt.
▶︎ Amanim amb poca sal. Un cop cuit i concentrat, afegim els trossos de bacallà; deixem coure uns 5 minuts, rectifiquem de sal i parem el foc.