El calet, també conegut com a bacallà fresc, és un peix blanc ric en proteïnes de gran qualitat i baix en greixos. Aporta vitamines del grup B, com la B12, essencial per al sistema nerviós, i minerals com el fòsfor i el seleni. A més, és fàcil de digerir i ideal per a menús equilibrats. Aquests bunyols casolans són una manera deliciosa de gaudir-ne, amb un toc aromàtic de brandi, all i julivert.
Ingredients per a 4 persones
– 400 g de calet net i sense espines
– 1 ou
– 2 cullerades de brandi
– 25 ml de llet de vaca
– 2 cullerades de farina
– 1 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
– 2 grans d’all picats
– Julivert picat
– Oli d’oliva per fregir
– Sal
Preparació i cocció
-
Netegem el calet, en traiem la pell i les espines i l’esmicolem amb els dits. Salem.
-
Batem l’ou i el reservem.
-
Piquem l’all i el julivert ben petits.
-
En un bol, barregem tots els ingredients (calet, ou, brandi, llet, farina, all, julivert) i afegim el llevat al final. La massa ha de quedar irregular i no massa espessa.
-
Posem oli abundant en una paella i, un cop calent, agafem porcions amb una cullereta petita.
-
Fregim per tandes fins que quedin daurats.
-
Deixem escórrer sobre paper de cuina i servim acabats de fer.