La bacoreta és un peix blau molt apreciat, ric en àcids grassos omega-3, que ajuden a protegir la salut del cor i a regular el colesterol. També aporta proteïnes d’alta qualitat, vitamines del grup B com la B12 i minerals com el fòsfor, el magnesi i el ferro, essencials per mantenir l’energia, els ossos i els músculs en bon estat. Una recepta lleugera, fresca i molt nutritiva que connecta tradició i salut.
Recepta elaborada per @kilometre0
Ingredients
-
Un tall de bacoreta
-
1 llimona
-
Oli d’oliva verge extra
-
Tabasco verd (de jalapeño, menys picant)
-
Pebre blanc
-
Sal Maldon
-
Verdolaga, tomàquet cirerol o brots per decorar
Preparació
-
Congelem la bacoreta com a mínim 48 hores per seguretat alimentària. Si la congelem en un sol tall, al començar a descongelar serà més fàcil tallar-la a tires fines. La reservem a la part més freda de la nevera.
-
En un pot de vidre barregem el suc de mitja llimona amb oli d’oliva (proporció 1 part de suc per 3 d’oli). Afegim una cullerada de tabasco, tapem i sacsegem fins que quedi ben emulsionat.
-
Tallem la bacoreta, la col·loquem en una safata i l’amanim amb la vinagreta.
-
Guarnim amb verdolaga, cirerols o brots al gust i deixem reposar a la nevera uns 15 minuts.
-
Servim ben freda i a punt per gaudir-ne.