El seitó és un dels peixos blaus més apreciats del nostre litoral, i no només pel seu gust intens i suau alhora, sinó també pels seus beneficis nutricionals. Ric en àcids grassos omega-3, ajuda a reduir el colesterol i protegeix la salut cardiovascular. Aquesta recepta ens proposa una manera senzilla i cruixent de gaudir-ne, ideal per a un aperitiu o com a plat principal amb una amanida fresca.
Recepta elaborada per @kilometre0
INGREDIENTS
▶︎ Seitons
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Pa ratllat
▶︎ Ou
PREPARACIÓ
-
Netegem els seitons traient-ne el cap, les tripes i l’espina central. Els esbandim amb cura, els deixem escórrer i els salem lleugerament.
-
En un bol batem l’ou i, en un altre, hi posem el pa ratllat.
-
Escalfem una paella amb oli abundant. Quan sigui ben calent, passem els seitons primer per l’ou i després pel pa ratllat.
-
Els fregim en petites tandes per evitar que l’oli es refredi. Quan comencin a daurar-se, els retirem i els deixem sobre paper absorbent.
-
Servim immediatament, ben calents, per conservar la textura cruixent.
