Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • el Peix
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • el Peix
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
oct. 21
fumet de marisc

Recepta de fumet de marisc

  • 21 d'octubre de 2025
  • admin
  • Receptes

El fumet és la base de molts plats mariners i un dels secrets d’una bona cuina de peix. En aquest cas, el preparem amb caps i pells d’escamarlans, una font natural de proteïnes, minerals i oligoelements com el iode o el fòsfor. A més d’aprofitar tot el sabor del mar, aquesta recepta ens permet reduir el malbaratament alimentari, ja que fem servir parts que sovint es descarten, però que concentren la major part de l’aroma i l’essència del crustaci. Un fons saborós i nutritiu, ideal per enriquir arrossos, fideus o suquets.

Recepta elaborada per @‌kilometre0

INGREDIENTS


▶︎ 500 g de caps i pells d’escamarlans
▶︎ 1 tomàquet
▶︎ 1/2 ceba
▶︎ 3 grans d’all
▶︎ 30 ml de brandi
▶︎ 1 vas de vi blanc
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ 2 l d’aigua mineral o filtrada
▶︎ Sal
▶︎ Pebre

PREPARACIÓ

  1. Posem un raig d’oli en una olla, afegim els grans d’all sense pelar i lleugerament aixafats, la ceba trossejada i el tomàquet.

  2. Encenen el foc, remenem i incorporem les pells i els caps dels escamarlans. Salpebrem i, amb una espàtula de fusta, anem aixafant els caps perquè deixin anar el seu suc.

  3. Deixem coure uns 5 minuts, mullem amb el brandi i el vi blanc, i deixem reduir un minut.

  4. Afegim l’aigua mineral i deixem bullir uns 25 minuts.

  5. Si volem un fumet més dens, el podem triturar una mica. Després, el colem aixafant bé els caps per extreure’n tot el suc.

  6. Guardem el brou en pots de vidre, ben tapats, a la nevera o al congelador.

Aquest fumet es congela perfectament i aporta un gust intens i mariner a arrossos, fideus o plats de peix. També es pot preparar amb gambes, llagostins o galeres per obtenir matisos diferents però igualment deliciosos.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat