Aquesta recepta combina el millor del mar i de l’hort en un plat ple de sabor i contrastos. La sèpia, rica en proteïnes i baixa en greixos, aporta textura i intensitat marina, mentre que les carxofes i les verdures hi donen frescor i nutrients essencials. El curri transforma aquest plat tradicional en una proposta sorprenent i aromàtica.
Recepta elaborada per @kilometre0
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
▶︎ 4 carxofes o més
▶︎ 1 patata grossa de bullir
▶︎ 1 tomàquet
▶︎ 2 pastanagues
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ Julivert
▶︎ 1,5 l de brou de pollastre
▶︎ 1 cullerada generosa de curri en pols
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 llimona
▶︎ 1 sèpia d’1 kg aprox.
PREPARACIÓ
-
Pelem les pastanagues i la ceba, i les tallem a daus. Piquem els alls.
-
Pelem la patata, la rentem i la tallem també a daus.
-
Rentem el tomàquet, el pelem i el tallem a daus sense treure’n les llavors.
-
Preparem les carxofes: deixem els cors pelats en un bol amb aigua i el suc de la llimona perquè no s’oxidin.
-
Posem una olla al foc amb un parell de cullerades d’oli i sofregim les pastanagues, la ceba i els alls uns minuts a foc suau.
-
Afegim la sèpia tallada a trossets, posem-hi el curri per sobre i continuem la cocció uns minuts més.
-
Incorporem el tomàquet i la patata, salpebrem, hi donem uns tombs i aboquem el brou calent. Deixem bullir a foc mitjà uns 20 minuts.
-
Escorrem els cors de les carxofes, els tallem a làmines d’uns 0,5 cm i els afegim a l’olla. Deixem coure 10 minuts més.
-
Rectifiquem de sal i pebre, afegim un raig d’oli i el julivert ben picat. Apaguem el foc i servim ben calent.
