Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • el Peix
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • el Peix
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
oct. 27
recepta carxofes amb sepia

Recepta de sopa de carxofes i sèpia al curri

  • 27 d'octubre de 2025
  • admin
  • Receptes

Aquesta recepta combina el millor del mar i de l’hort en un plat ple de sabor i contrastos. La sèpia, rica en proteïnes i baixa en greixos, aporta textura i intensitat marina, mentre que les carxofes i les verdures hi donen frescor i nutrients essencials. El curri transforma aquest plat tradicional en una proposta sorprenent i aromàtica.

Recepta elaborada per @‌kilometre0

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES


▶︎ 4 carxofes o més
▶︎ 1 patata grossa de bullir
▶︎ 1 tomàquet
▶︎ 2 pastanagues
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ Julivert
▶︎ 1,5 l de brou de pollastre
▶︎ 1 cullerada generosa de curri en pols
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 llimona
▶︎ 1 sèpia d’1 kg aprox.

PREPARACIÓ

  1. Pelem les pastanagues i la ceba, i les tallem a daus. Piquem els alls.

  2. Pelem la patata, la rentem i la tallem també a daus.

  3. Rentem el tomàquet, el pelem i el tallem a daus sense treure’n les llavors.

  4. Preparem les carxofes: deixem els cors pelats en un bol amb aigua i el suc de la llimona perquè no s’oxidin.

  5. Posem una olla al foc amb un parell de cullerades d’oli i sofregim les pastanagues, la ceba i els alls uns minuts a foc suau.

  6. Afegim la sèpia tallada a trossets, posem-hi el curri per sobre i continuem la cocció uns minuts més.

  7. Incorporem el tomàquet i la patata, salpebrem, hi donem uns tombs i aboquem el brou calent. Deixem bullir a foc mitjà uns 20 minuts.

  8. Escorrem els cors de les carxofes, els tallem a làmines d’uns 0,5 cm i els afegim a l’olla. Deixem coure 10 minuts més.

  9. Rectifiquem de sal i pebre, afegim un raig d’oli i el julivert ben picat. Apaguem el foc i servim ben calent.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat