Un estudi de la prestigiosa revista científica anglesa British Medical Journal demostra que la ingesta de peix, gràcies a l’omega-3, redueix el risc de patir càncer de mama. L’estudi s’ha fet a partir de sis publicacions, incloent el seguiment de 20.905 casos de càncer de mama.
L’estudi en qüestió conclou que la ingesta elevada d’àcids grassos poliinsaturats marins n-3 s’associa amb una reducció del risc de patir càncer de mama en un 14%. El càncer de mama és un dels càncers més comuns i la principal causa de mort per càncer en les dones.
El Doctor Josep Lloret Romañanch, biòleg marí i pesquer a l’Institut d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona (UdG) i responsable de la investigació Oceans i Salut Humana, afirma que: “Les malalties de tipus cardiovascular i determinats tipus de càncer són principals factors de mortalitat a països desenvolupats com el nostre. En aquest sentit, el peix és un element fonamental per a reduir aquest tipus de malaltes gràcies als àcids grassos omega 3 que contenen. Cal per tant una política que fomenti el consum responsable dels productes procedents del mar, per a què les futures generacions puguin també gaudir del plaer de consumir peix i alhora beneficiar-se dels avantatges per a la salut que proporciona aquest consum.”
Les peixateries de Catalunya disposen de professionals qualificats a disposició dels clients en un temps on l’alimentació saludable cada vegada guanya més importància. Catalunya disposa d’un sector peixater molt arrelat al territori i que suposa un element capil·lar del comerç tradicional i de proximitat, en un territori caracteritzat per un consum de peix elevat.
Comments are closed.