Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
nov. 17
el llobarro -gremi peixaters-

Peix del mes – el llobarro

  • 17 de novembre de 2017
  • gremi
  • Peix del Mes

Aquest mes de novembre el dediquem al llobarro. Un peix amb una carn ferma, poques espines i amb un sabor delicat que ajuda a augmentar la resistència física i contribueix a millorar les funcions biològiques del cervell gràcies al seu alt contingut en fòsfor.
El millor moment per consumir llobarro és als mesos freds.

El Llobarro

El llobarro és un peix robust, de cos allargassat i color argentat, més fosc al llom i pràcticament platejat – blanc al ventre.
Amb una mida mitja d’uns 28 cm, tot i que pot assolir els 103 cm de llargària, el llobarro té dues aletes dorsals, presenta radis espinosos a totes les aletes i dues espines curtes a l’angle superior.

Alimentació

El llobarro és una espècie depredadora i es nodreix de petits peixos pelàgics (com, per exemple, sardines), crustacis (com ara, gambes), calamars i poliquets.

Hàbitat i distribució geogràfica

Es una espècie que viu tant a la vora de les roques com als fons de sorra, és per això que es troba a tota la Mediterrània, al sud del Mar Negra i a l’oceà Atlàntic (des de Senegal fins a Noruega).

Valor nutricional

El llobarro és un dels peixos blancs més magres que hi han; aportant només 1,3 grams de greix per 100 grams de carn, a més de comptar amb un elevant contingut en proteïnes, vitamines i minerals. Per aquest motiu se’l considera un aliment molt nutritiu que, si es cuina de manera senzilla, pot ser un aliment habitual de les dietes hipocalòriques.

La carn del llobarro aporta una gran quantitat de potassi, fòsfor i ferro; i moderat de sodi i magnesi.

  • El potassi és un mineral necessari pel correcte funcionament del sistema nerviós i per l’activitat muscular; intervenint, junt amb el sodi, en l’equilibri d’aigua dins i fora de les cèl·lules.
  • El fòsfor està present als ossos i a les dents. També intervé al sistema nerviós i en l’activitat muscular, i participa als processos d’obtenció d’energia.
  • El magnesi es relaciona amb el funcionament de l’intestí, els nervis i els músculs. També millora la immunitat.
  • El ferro és necessari per la generació d’hemoglobina, proteïna que transporta l’oxigen des dels pulmons a totes les cèl·lules. Una aportació adequada de ferro prevé la anèmia.

Entre les vitamines que conté el llobarro, mereixen especial atenció les del grup B (B1, B2, B3). Las vitamines del grup B permeten  aprofitar els nutrients energètics (hidrats de carboni, greixos i proteïnes) i intervenen en nombrosos processos de gran importància funcional com la síntesi del material genètic i el funcionament del sistema nerviós.

Com seleccionar un bon llobarro a la peixateria?

A simple vista pot semblar relativament fàcil reconèixer si és fresc o no, però, segons recomanen els experts, ens hem de fixar en un detall: el color blanc – platejat del ventre i dels costats. Com més intens és el color, més fresc serà el peix.

Els millors llobarros els trobareu a la peixateria, on trobareu el millor producte amb la millor qualitat.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat