A l’edició del passat mes de juny de la revista Som Peixaters també vàrem entrevistar el nostre peixater Josep Robert i Segui, de la Peixateria Josep Peix i Marisc.
En Josep Robert i Segui és un d’aquests peixaters dels que podem dir que la seva professió li ve de família. És la cinquena generació, ja quasi ha perdut el compte, d’una família dedicada en cos i ànima a la venda de peix i ell hi ha heretat aquesta passió per la seva feina.
“De la meva feina m’agrada pràcticament tot però si hagués de destacar alguna cosa seria, sens dubte, el tracte amb la gent”
Quan fa que ets peixater?
Doncs sóc peixater d’ençà que era petit. És un negoci familiar i quan els dissabtes no tenia col·legi els meus pares em feien anar a treballar a la peixateria. Vaja que quasi que he nascut aquí! De fet ho porto a la sang, sóc la cinquena generació d’una família de peixaters que sempre han treballat aquí, al Mercat de Sant Antoni. Aquí, el meu pare va comprar una parada i el meu germà i jo, dos números més. Finalment, continuu jo sol amb el negoci.
A Josep Peix i Marisc, veneu tota classe de peix?
Sí, ara podem vendre-ho tot. Vam pagar les llicències pertinents i llest. El que més venem són lluç, bruixes, sardines, seitó, tonyina, salmó… tot portat de Mercabarna. Ens aixequem cada dia a les 3 del matí per començar una jornada laboral Visitem esgotadora que, en el meu cas, acaba a les 3 de la tarda. De moment, només treballo per la tarde el divendres. Tot i que el mercat està obert al públic de 8 a 8.
A aquest número de la revista hem fet un reportatge dedicat a l’anisakis, és un tema que a tu et preocupa?
Doncs sí, em preocupa. És una cosa que es troba a la natura que no vol dir que el peix es trobi en mal estat, però és una preocupació de cara als clients. Nosaltres, si ens trobem anisakis a alguna peça li tornem els diners al client, Jo el que intento és comprar productes de zones on en teoria hi ha menys anisakis, El que sí que fem és transmetre a la clienta el que ens diu el Gremi de Peixaters que si un peix es cuina i es congela, no hi ha cap problema, l’ensurt pot venir si es menja cru o es cuina poc.
Els paradistes del Mercat de Sant Antoni heu passat uns anys durs, com veus el Mercat ara?
Bé, el mercat el veig bé. El pagament de tot el que hem hagut d’invertir és el que em preocupa però suposo que sí, que tirarem endavant tots. La tendència del mercat és que cada vegada la gent compra perquè li portin a casa i això és el que em fa una mica de por. Però encara no estem al nivell dels països de la resta d’Europa, a la gent del nostre país li agrada mirar, triar… De totes maneres, també ens estem adaptant a les noves tecnologies i col·laborem amb empreses que s’encarreguen de gestionar tot el procés d’enviament a domicili.
Podeu trobar en Josep a la seva peixateria: Josep Peix i Marisc, al Mercat de Sant Antoni, Parada 157 (telf. 661547333).
Comments are closed.