La setena edició de la Revetlla d’estiu amb musclos i cava es va estrenar al Mercat de Sant Antoni amb un gran tast popular. La campanya es va celebrar els dies 22 i 23 de juny coincidint amb Sant Joan i el 27 i 28 de juny, per Sant Pere a set mercats de Barcelona (al Mercat de Sant Antoni, al Mercat del Carmel, al Mercat de la Concepció, al Mercat del Ninot, al Mercat de Sants, al Mercat de la Llibertat i al Mercat de l’Abaceria). En total es van servir 9.000 racions gratuïtes de musclos a la marinera amb l’objectiu de recuperar la vella tradició mediterrània de la musclada coincidint en el moment òptim de maduresa del musclo mediterrani. Els productors del Delta asseguren que aquesta temporada ha estat excepcional en qualitat gràcies a la crescuda de l’Ebre.
El mercat del Sant Antoni va donar el tret de sortida a les musclades, una tradició molt viva als pobles costaners i també als barris mariners de Barcelona. La campanya l’impulsa el Gremi de Peixaters de Catalunya i el Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna.
D’altra banda, la campanya va estrenar en aquesta edició ‘Les Revetlletes’, tallers infantils guiats pels monitors del programa educatiu ‘Creix amb el Peix’, les nenes i els nens van descobrir, tot pintant, tastant i jugant, que el musclo és un marisc molt saludable, els beneficis del seu consum i com cal menjar-lo, entre altres aspectes.
Comments are closed.