Si els nens comencen a consumir peix de ben petits s’incrementa la protecció contra l’asma.
Un equip del Centre Mèdic Erasmo de Rotterdam ha liderat una investigació que ha conclòs que els nens que comencen a consumir peix entre els sis mesos i l’any de vida tenen un menor risc de contraure asma que la resta de nens .
L’equip va analitzar la dieta i l’historial clínic de 7.210 nens nascuts entre els anys 2002 i 2006 a Rotterdam (Països Baixos). Els resultats van mostrar que entre el 40% i el 45% dels nens que no havien començat a ingerir peix fins l’any de vida presentaven sibilàncies, mentre que, en comparació, només un 30% dels nens dels quals la dieta de peix s’havia iniciat entre els 6 i els 12 mesos desenvolupava símptomes asmàtics. Així, aquests últims tenien un 36% menys de probabilitats de patir sibilàncies.
Així mateix, no es va trobar cap diferència entre començar a consumir peix abans dels sis mesos de vida o a partir de l’any. És a dir, l’estudi va concloure que la franja de protecció es situava entre els 6 i els 12 mesos d’edat , una cosa lògica, ja que es tracta del període de temps en què s’educa el sistema immunològic.
No obstant això, l’estudi no va trobar cap relació respecte a la quantitat de peix consumit i les possibilitats de contraure asma , cosa que seria important per evitar que els nens consumeixin massa mercuri.
Encara que aquestes conclusions es sumen a altres estudis que ja suggerien aquesta connexió, encara s’han de realitzar més investigacions al respecte que provin, d’una vegada per totes, que consumir peix en un determinat període de la infància prevé l’aparició de símptomes asmàtics.
Font: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/news/fullstory_131404.html
Comments are closed.