Està demostrat que consumir peix blau de manera regular ajuda a desenvolupar el cervell i a potenciar el rendiment acadèmic de joves i infants.
Segons un assaig clínic de la Universitat d’Oxford, l’augment de consum dietètic d’Omega 3 en nens durant l’etapa escolar augmenta de forma notòria l’acompliment de la lectura i el comportament.
Això és degut a que els àcids grassos Omega 3 -concretament el DHA, o àcid docosahexaenoic-, presents en el peix blau, juguen un paper fonamental en el desenvolupament del cervell i el sistema nerviós central i, com a conseqüència, en les capacitats cognitives de l’infant.
Perquè el consum d’Omega 3 DHA i EPA tingui un efecte en el rendiment escolar, la Dra. Richardson -directora de l’estudi- recomana fer entre quatre i vuits àpats amb peix o marisc a la setmana. Tot i que els estudis es van realitzar a nens d’entre 6 i 12 anys, Richardson no veu cap raó perquè no es puguin beneficiar nois d’altres edats, ja que s’han realitzat estudis similars amb estudiants d’entre 18 i 40 amb resultats molt semblants.
Comments are closed.