El marisc conté un seguit de proteïnes de qualitat que es caracteritzen per contenir aminoàcids essencials. Alguns tipus d’aquests aminoàcids no són produïts pel nostre organisme. En aquest aspecte el marisc complementa la nostra nutrició, ja que ens n’aporta bona part d’aquests.
Una altra característica de les proteïnes del marisc són el seu efecte saciant. A més, cal tenir en compte que el marisc té un baix contingut en greix. La carn del marisc no sol arribar al 2% de matèria grassa. Dos elements a tenir en compte per a persones que busquen perdre pes.
Les vitamines més presents als mariscos són la vitamina A, B, D i E:
–La vitamina A actua sobre la salut de les nostres dents, ossos i teixits tous. A més a més també cuida dels nostres ulls i intervé en molts processos de la reproducció.
–La vitamina B regula el nostre sistema digestiu i enforteix els teixits nerviosos.
–La vitamina D és l’encarregada d’absorbir el calci. Aquest mecanisme repercuteix en la salut dels ossos i dents. També actua en processos del sistema immunològic.
–La vitamina E és necessària en la formació de glòbuls rojos, és vasodilatadora, participa en processos relacionats amb la reproducció.
Comments are closed.