Al llarg dels darrers mesos hem anat fent un recull dels principals beneficis de menjar peix d’una forma regular. A continuació, fem un recull de les set aportacions principals que realtza el peix sobre la nostra salut.
- Ajuda a perdre pes: en general, el peix conté menys grassa que la carn. Ara bé, els peixos blancs contenen menys grassa que els blaus.
- Afavoreix el desenvolupament intel·lectual: és una de les principals fonts de minerals com el zinc o el fòsfor, i de vitamina A, B12 o d’àcid fòlic. Nutrients que intervenen en la concentració, la memòria i l’aprenentatge.
- Enforteix els ossos: els peixos són una bona font de calci, i més totes aquelles espècies que ens en podem menjar les espines, com ara les sardines o les anxoves.
- Cuida el cor: tant els peixos blancs com els blaus, protegeixen la salut del nostre cor. Per una banda, els primers pràcticament no contenen grassa (no supera el 2%) i, d’altra banda, la grassa dels blaus és beneficiosa per la salut cardiovascular.
- Es digereix fàcilment: conté proteïnes poc fibroses i poc col·lagen, comparat amb la carn. Com menys col·lagen té un aliment, més tendre és. Fet que en facilita la seva digestió.
- Nodreix els músculs: el peix compta amb una bona dosi de proteïnes. Aquest nutrient és especialment important per a la recuperació dels músculs després de fer exercici, i perquè els òrgans es mantinguin i desenvolupin correctament.
- Augmenta les defenses: el consum regular de peix reforça les defenses. Els àcids Omega-3 són un aliat important del sistema immunològic, ja que el reforça.
Comments are closed.