El cervell dels nens, i el nostre, està compost en un 60% per lípids. Segons el Dr. Ramón de Cangas, biòleg i nutricionista, els àcids grassos Omega 3, presents en el peix blau, tenen funcions importants per al cervell. Concretament un d’aquests àcids, el DHA, o àcid docosahexaenoic, juga un paper fonamental en el desenvolupament del cervell i el sistema nerviós central i, com a conseqüència, en les capacitats cognitives del nen.
La Dra. Alex Richardson, investigadora de la Universitat d’Oxford, va una mica més enllà. Segons un assaig clínic de la mateixa universitat i dirigit per la mateixa Richardson, es demostra que l’augment de consum dietètic d’Omega 3 – DHA i EPA (àcid eicosapentaenoico) en nens durant l’etapa escolar augmenta de manera notòria l’acompliment de la lectura i el comportament. L’estudi va analitzar els hàbits alimentaris de nens d’entre 7 i 9 anys. El resultat va evidenciar que els petits que no ingerien el nivell recomanat de peix (i per tant baixos nivells en sang d’Omega 3) van obtenir puntuacions més baixes en proves de lectura i memòria. Els pares també van postil·lar que el comportament i somni dels nens era pitjor.
Perquè el consum d’Omega 3 DHA i EPA tingui un efecte en el rendiment escolar, la Dra. Richardson recomana un increment de 1.000/2.000mg/dia, que equivaldria a consumir entre 4 i 8 menjars amb peix o marisc a la setmana. Encara que els estudis es van realitzar a nens d’entre 6 i 12 anys, Richardson no veu cap raó perquè no es puguin beneficiar nois d’altres edats, ja que s’han realitzat estudis similars amb estudiants d’entre 18 i 40 amb resultats molt semblants.
El peix fresc és un aliment bo, saludable i indispensable per als nostres nens i nenes. Compra el peix fresc a la teva peixateria de confiança!
Comments are closed.