PIMEComerç ha fet aquest la presentació del projecte audiovisual “Fresc i Bo”, projecte que pretén promoure el consum de producte fresc i acostar la compra de productes de proximitat a la ciutadania. La presentació ha tingut lloc a l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants, on es van gravar els vídeos, i ha comptat amb un showcooking a càrrec del xef Mingo Morilla, que ha cuinat diversos plats amb productes frescos i de temporada.
“Fresc i Bo” és un conjunt de vídeos que pretenen atraure el comerç de proximitat a un sector de la població més jove, poc habituat a comprar producte fresc en botigues de barri o en mercats municipals. Aquest projecte neix, doncs, de la necessitat de posar de nou en valor els beneficis de la compra de proximitat, així com de fomentar el consum de productes més saludables i una dieta variada entre els més joves, i, en conjunt, afavorir la continuïtat del comerç barceloní.
També s’ha aprofitat el projecte per donar a conèixer la cultura culinària i mostrar que el producte fresc es pot cuinar de manera assequible, ràpida, fàcil i saludable. Les receptes han estat dissenyades per l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i poden ser preparades per tothom, fent ús de productes frescos i de temporada.
El projecte s’ha desenvolupat en dues parts. D’una banda, amb la col·laboració del Mercat de Sants, i amb la participació de comerciants de quatre parades diferents per explicar breument, i d’acord amb la seva experiència, un dels seus productes: cuixa de xai (carn), llom de bonítol (peix), cigrons (llegums) i carabassa (fruita/verdura). Els comerciants expliquen per mitjà de cada vídeo els beneficis que aporten cadascun dels productes, i mostren una alternativa de compra a la compra per Internet o d’altres tipus de format, tot destacant l’atenció i la relació humana amb el client que aporta el comerç físic. D’aquesta manera s’afavoreix la continuïtat del teixit comercial de la ciutat. D’altra banda, amb la col·laboració de l’ESHOB i l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants, s’han realitzat quatre vídeos més amb receptes que mostren l’elaboració de diferents plats amb cadascun dels productes citats anteriorment.
A l’acte de presentació hi han assistit la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín; la cap de l’Àrea de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Marta Raurell; el director de l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants, Pere Leyva; i el president de PIMEComerç i del Gremi de Peixaters de Catalunya, Àlex Goñi, entre altres personalitats.
Podeu veure els videos en els següenst enllaços:
Presentació de producte (carn): https://youtu.be/f-
Recepta (cuixa de xai): https://youtu.be/xTo0-
Presentació de producte (llegums): https://youtu.be/
Recepta (bun de llegums): https://youtu.be/
Presentació de producte (peix): https://youtu.be/
Recepta (llom de bonítol): https://youtu.be/
Presentació de producte (verdura/fruita): https://
Recepta (bunyols de carbassa): https://youtu.be/-
Comments are closed.