Davant les mesures anunciades o que provablement s’anunciaran aquests dies pel Govern de la Generalitat de Catalunya o el Govern de l’Estat Espanyol volem traslladar-vos un missatge de tranquil·litat.
Són mesures per a evitar la propagació del coronavirus i el col·lapse del sistema sanitari, així com per a protegir a les poblacions especialment vulnerables (persones grans, persones amb patologies respiratòries…).
Al Gremi de Peixaters de Catalunya mantenim la normalitat en el servei i l’horari habitual d’atenció al públic, recordant que, en cas que vulgueu evitar desplaçaments, podeu contactar amb nosaltres per correu electrònic (gremi@gremipeixaters.cat) i per telèfon (933236412) per a resoldre qualsevol dubte.
Igual que la resta de persones, els peixaters i peixateres hem d’extremar les mesures d’higiene seguint la recomanació dels organismes públics i de FEDEPESCA.
Mesures específiques detallistes de peix:
- Extremar les mesures d’higiene, especialment el rentat de mans. Es recomana rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb solucions hidroalcohólicas amb major freqüència i també després d’haver tocat objectes com monedes i/o bitllets.
- Augmentar la freqüència de neteja de les zones de major ús en l’establiment i prestar especial atenció a la presència de “biofilms” en les superfícies per a netejar-los immediatament. (Biofilm: pel·lícules on tendeixen a acumular-se microorganismes.
- Parar atenció també a la neteja d’elements com a poms i portes de les cambres etc., que són manipulades per moltes persones.
- Evitar el contacte pròxim amb persones. Es recomana mantenir la distància d’almenys un metre.
- Es recomana el pagament amb targeta per a evitar el contacte amb monedes o bitllets. En cas que no sigui possible, rentar-se les mans després.
Altres mesures generals:
- Esternudar amb el colze o bé en un mocador de paper d’un sol ús i llençar-lo a les escombraries immediatament. Se sap que aquest virus es transmet principalment pel contacte directe amb les secrecions respiratòries d’una persona infectada, especialment a través de particules respiratòries emeses amb la tos o els esternuts, o per amb les mucoses d’una altra persona infectada (nas, boca o ulls); és capaç de transmetre’s per aerosols després d’un esternut o per les secrecions.
- Si alguna persona de l’equip presenta una simptomatologia compatible amb la del COVID-19 i pot haver estat en contacte amb alguna persona infectada es recomana el seu aïllament en el seu domicili. Així mateix, es recomana, sempre que la simptomatologia que es presenti sigui lleu, que es contacti als serveis sanitaris des del propi domicili.
- Per a treballs d’oficina considerar la possibilitat de fer teletreball o flexibilitzar horaris per a evitar hores punta i aglomeracions a aquelles persones de l’equip que per la feina de casa, puguin treballar des de casa, o per a poder quedar-se amb els fills.
Des del Gremi de Peixaters de Catalunya us mantindrem informats sobre totes les indicacions que rebem respecte al Coronavirus.
Comments are closed.