El Lluç és un peix de mida variable segons la procedència, els exemplars de l’Atlàntic són més grans que els de la Mediterrània, on normalment mesuren entre 20 i 70 cm. Tenen el cos esvelt i allargat, amb les escates petites i que cauen amb facilitat. Té els ulls grossos, la boca gran amb dents fortes i corbades. Sol ser de color gris terrós o blau metàl·lic al llom, argentat als costats i blanc brillant al ventre, mentre que l’interior de la boca és negre.
Viu proper al fons marí, es troba normalment entre els 70 i 370 m de profunditat. Els adults s’alimenten generalment de peix i calamars, són depredadors. La seva carn és molt preuada en la cuina on dóna lloc a una gran diversitat de plats i maneres de preparar la seva carn. L’època idònia per la seva pesca és d’abril a juliol.
Informació nutricional
És un peix blanc, baix en greixos ric en vitamines del grup B (B1, B2, B3, B9, B12) i minerals (potassi, fòsfor i magnesi).
Comments are closed.