El Centre de Terminologia TERMCAT, és un consorci, amb personalitat jurídica pròpia, integrat per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística.
Té com a finalitat la coordinació general de les activitats terminològiques relatives a la llengua catalana, promoure i dur a terme l’elaboració de recursos terminològics i garantir-ne la disponibilitat, i promoure el desenvolupament de productes d’enginyeria lingüística en què la terminologia té una especial incidència.
Recentment, ha publicat el Diccionari de seguretat alimentària i una infografia interactiva complementària amb informació relativa als additius alimentaris. És un diccionari en línia que ha elaborat conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i al qual ha col·laborat l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
L’obra recull 507 termes relatius a l’alimentació, la seguretat alimentària, la qualitat i els sistemes de control i d’anàlisi del risc, la cadena alimentària, als additius, la planificació i l’auditoria, al laboratori i les tècniques analítiques, i als estudis de dieta. La publicació facilita una gran part dels termes que contindrà l’obra completa, encara en procés d’elaboració.
Cada entrada del diccionari inclou una denominació catalana o més, equivalents en castellà, francès i anglès, una definició i, sovint, notes explicatives que proporcionen més informació sobre el terme.
El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 160 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, i es pot consultar tant al web del TERMCAT com als portals específics de Ciències de la salut i d’Alimentació.
Comments are closed.