El dilluns 28 de novembre, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la presència del nostre Gremi, va tenir lloc la presentació de l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.
A l’acte van ser-hi presents l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín; el comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Álvaro Porro; i la xef Carme Ruscalleda, entre d’altres.
L’alimentació sostenible consisteix a alimentar tota la població d’una manera que beneficiï les persones, el planeta i els territoris. Cal produir, transformar, vendre, comprar i consumir aliments creant prosperitat, promovent la justícia social, cuidant, conservant i regenerant els nostres recursos i ecosistemes, així com salvaguardant la capacitat de les generacions futures d’alimentar-se també de manera justa, sana i sostenible.
L’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, vol ser un instrument coproduït amb els agents més destacats del sistema alimentari de Barcelona, que aposten per la seva transformació, per millorar la salut de les persones, de les economies i del planeta.
El document presentat, que ha sorgit d’un ampli procés participatiu amb representants d’agents implicats en el sistema alimentari, és el full de ruta a seguir durant els pròxims vuit anys en matèria de polítiques alimentàries a la ciutat de Barcelona.
Comments are closed.