El passat 8 de novembre i a les instal·lacions de Mercabarna, va tenir lloc una taula d’experts, a la qual es presentaren els resultats obtinguts en el decurs de l’estudi del lluç a Catalunya l’any 2022, realitzat pel Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) per encàrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC).
La sessió va constar de dues actuacions diferenciades: visita al Mercat del Peix de Mercabarna, i presentació de l’esmentat estudi, que va tractar sobre els següents punts sobre el lluç i el llucet:
– Flux del producte al llarg de la cadena de subministrament.
– Desaprofitament alimentari en la cadena de subministrament. Causes i volums.
– Possibles mesures de mitigació en el desaprofitament alimentari del producte.
Els assistents participaren en la sessió aportant comentaris o suggeriments sobre els temes plantejats i les possibles solucions per a reduir el desaprofitament (la definició que dona el DACC inclou els minvaments per filetejat) que funcionin per a totes les baules de la cadena.
El nostre president, Àlex Goñi, va ser present en aquesta interessant jornada en representació del Gremi.
Comments are closed.