El nostre Gremi, actiu col·laborador a diferents estaments, organitzacions, instituts i entitats relacionades amb el món del peix, ha estat impulsant conjuntament amb l’Institut de Ciències del Mar – CSIC, una sèrie de recerques per caracteritzar millor el paper de les peixateries al conjunt del sector pesquer català. Fruit d’aquesta col·laboració s’ha publicat l’estudi científic-tècnic denominat “El rol de les peixateries catalanes en la distribució de peix de proximitat”.
L’estudi té com a objectiu entendre, a partir del coneixement dels peixaters i peixateres, per què i com es comercialitza el peix de la Mediterrània, i ha estat elaborat per en Miquel Ortega, doctor en Ciències Ambientals, i la Marta Coll, investigadora, tots dos integrants de l’Institut de Ciències del Mar (ICM–CSIC), amb dilatada experiència i reconeixement professional tant en l’àmbit nacional com internacional.
Adjuntem aquest informe, molt il·lustratiu, respecte a la situació actual en què es troba el nostre sector, i al qual es tracten temes com el producte comercialitzat a les peixateries i les seves característiques, la venda de productes per origen, anàlisi dels factors limitants, i el rol destacat que tenen les peixateries a la part final de la cadena de valor del peix i marisc com a subministradores en el consum domiciliari.
És un document analitic i d’amena lectura, que ens proporciona una visió global a partir de la qual podem fer una valoració particular del paper i situació del nostre propi comerç.
Recomanem la seva lectura i també les vostres aportacions a l’estudi, en el cas que considereu adient realitzar observacions sobre el mateix, les quals podeu dirigir a secretaria@gremipeixaters.cat.
Comments are closed.