El passat 3 d’octubre, vàrem assistir a la presentació de la Guia de bones pràctiques per a la neteja i desinfecció en la indústria alimentària, acte realitzat a l’Edifici Salvany del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta presentació va comptar amb més de 125 assistents entre tècnics de salut pública i operadors del sector, entre ells el nostre Gremi.
La Sra. Carme Chacón, subdirectora general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, va inaugurar l’acte i va destacar la importància fonamental de la neteja i desinfecció a la indústria alimentària com a pilars per garantir la seguretat alimentària.
Aquesta guia és fruit de la col·laboració entre professionals, consultors i Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Les persones que han elaborat el document, la Sra. Irene Ylla Monfort, la Sra. Cristina López Vílchez i el Sr. Jordi Caballé, totes elles consultores expertes en higiene alimentària, van presentar el document en profunditat.
L’objectiu de la guia és oferir un document clar i concís que serveixi com a referència per a tots els actors de la indústria alimentària. La guia, disponible en format digital, aborda de manera detallada temes clau, des dels tipus de neteja i els productes que cal utilitzar fins al disseny higiènic de les instal·lacions i l’elaboració de plans de neteja i desinfecció.
Es va aprofundir en els conceptes clau de validació, vigilància i verificació, essencials per garantir l’eficàcia dels protocols de neteja i desinfecció, destacant la importància de validar els protocols abans de la seva implementació i de fer un seguiment i verificació continus per assegurar-ne el compliment.
Finalment, es van portar a terme exercicis interactius sobre conceptes i coneixements en la matèria en el que van poder participar totes les persones assistents.
Podeu accedir a la Guia mitjançant aquest enllaç.
Comments are closed.