Un recent estudi de la Fundació Pasqual Maragall posa en relleu els possibles beneficis per a persones amb major risc de desenvolupar Alzheimer, de consumir més àcid docosahexaenoic (DHA), que és un nutrient aportat, principalment, pel peix blau.
Científics del centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall, el Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC) han liderat un dels majors estudis realitzats fins ara sobre els possibles beneficis de la ingesta d’àcids grassos omega-3 en persones portadores del genotip que confereix un major risc de desenvolupar l’Alzheimer. La recerca conclou que les persones d’aquest col·lectiu de risc que consumeixen més àcid docosahexaenoic, que és un nutrient aportat pel peix blau, presenten una major preservació cortical en zones del cervell específicament afectades en la malaltia d’Alzheimer i un menor nombre de microhemorràgies.
L’estudi s’ha publicat en la revista ‘The american journal of clinical nutrition’, i ha comptat també amb la participació d’investigadors de l’Institut Hospital de la Mar de Recerques Mèdiques; el CIBER de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBER-FES); el CIBER de Bioingeniería, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN); la VU University Medical Center d’Amsterdam; i l’Aiginition Hospital d’Atenes.
(Fotografia: @venturapeixos)
Comments are closed.