Sabor i salut en aquest plat. El bonítol és un peix blau ric en proteïnes d’alta qualitat, àcids grassos omega-3, vitamines del grup B i minerals com el fòsfor i el seleni. A més de ser un aliment molt nutritiu, és ideal per a receptes saboroses com aquesta, on l’equilibri entre dolç i salat li dona un toc oriental irresistible. Perfecte per sorprendre en un dinar especial o per menjar sa i bo entre setmana.
Ingredients per a 6 persones
-
1 kg de bonítol
-
3 cebes grosses
-
3 grans d’all
-
1 llimona
-
50 ml de vi ranci
-
2 cullerades de mel
-
75 ml de soja
-
Oli d’oliva verge extra
-
Sal
Preparació
-
Tallem la ceba a la juliana i laminem els alls.
-
Posem oli en una cassola i marquem el bonítol. No ha de quedar cuit del tot. El retirem i reservem.
-
A la mateixa cassola, afegim els alls i els daurem lleugerament.
-
Incorporem la ceba, salem i coem a foc suau.
-
Quan comenci a enganxar-se, afegim un raig de vi ranci i deixem que s’evapori mentre la ceba s’estova del tot.
-
En un bol, barregem la salsa de soja, el suc de la llimona i la mel.
-
Aboquem la barreja a la cassola i deixem coure 5 minuts.
-
Afegim el bonítol, tapem, apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts abans de servir.