Un plat senzill, econòmic i ple de sabor! La canada, parenta del calamar, és més desconeguda, però molt gustosa quan es cuina amb temps i paciència. Acompanyada de verdures i un toc de vi blanc, es converteix en un guisat mariner que val la pena descobrir.
Ingredients:
-
500 g de canades petites (pes brut)
-
1 pebrot verd
-
1 pebrot vermell llarg (italià)
-
1 ceba grossa
-
3 grans d’all
-
50 ml d’oli d’oliva verge extra
-
50 ml de vi blanc
-
Sal
Preparació:
-
Netegeu les canades, renteu-les i deixeu-les escórrer.
-
Talleu els pebrots a tires i la ceba a juliana. Deixeu els alls sencers, sense pelar.
-
Saleu les canades i sofregiu-les en una cassola amb oli i els alls durant 5 minuts.
-
Afegiu els pebrots i la ceba, tapeu i deixeu coure a foc suau 15 minuts.
-
Destapeu, afegiu el vi i continueu la cocció 15-20 minuts més.
-
Rectifiqueu de sal i, si cal, deixeu reduir el suc. Serviu calent.
✨ Consell: aquest plat es conserva bé a la nevera fins a 3-4 dies i també es pot congelar. Proveu-lo amb arròs bullit o basmati, i tindreu un àpat complet!