El passat divendres 4 de desembre va tenir lloc la presentació del Llibre Blanc del Sector del Peix a Catalunya. Una presentacio que va comptar amb la participació de gairebé un centenar de participants via telemàtica.
En la presentació hi van intervenir la la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà , el Sr. ALEX GOÑI, President del Gremi de Peixaters de Catalunya, el Sr. ANTONI ABAD, President de Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, el Sr. MIQUEL RODRÍGUEZ, Incotur Consulting, S.L, el Sr. ANDREU BRU, Director del Departament de Tecnologia i Innovació de PIMEC i el Sr. SERGI TUDELA, Director General de Pesca i Afers Marítims.
El Llibre Blanc del sector del peix a Catalunya és el resultat d’un treball on es fa una radiografia de la situació actual i els reptes de futur als què hem de fer front tots els actors que conformem aquest sector del peix al nostre país. Aquest llibre inclou un estudi a fons de tots els implicats en la cadena de valor del peix, des del sector pesquer i les llotges, la distribució del producte inclòs, fins al sector minorista, i també fa una anàlisi dels hàbits de consum i perfil dels consumidors.
Aquest llibre blanc planteja un pla estratègic d’actuació amb 5 grans objectius: enfortir la posició competitiva dels diferents actors; actualitzar els rols dels diferents agents a la realitat de l’entorn; garantir la continuïtat i viabilitat del sector pesquer i aqüícola; incrementar la quota de mercat i rendibilitat del sector detallista, i promoure, valoritzar i impulsar el consum del producte pesquer. El Pla d’acció per assolir aquests objectius es concreta en 28 accions que podeu consultar al document, publicat a la pàgina web del gremi.
Alex Goñi, com a President del Gremi de Peixaters de Catalunya va destacar que els peixaters i peixateres a Catalunya cal que transformin i millorin el seu model de negoci d’acord amb les noves demandes de consum i que la clau de volta de tot això és la formació empresarial pel sector.
Un altre dels reptes que Àlex Goñi, President del Gremi de Peixaters de Catalunya, va destactar, és la importancia d’articular un treball en xarxa de tots els actors del Sector del Peix a Catalunya
Comments are closed.