Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
jul. 05

Cinc peixateries participen d’una prova pilot pionera per a l’ús d’envasos compostables

  • 5 de juliol de 2021
  • comunicacio
  • Actualitat, P
  • envasos compostables, peixateries, sostenibilitat

El passat abril es va iniciar una prova pilot a cinc peixateries catalanes per valorar la incorporació d’envasos de materials compostables per a la venda al detall. La iniciativa va néixer arran de la necessitat de fer una aposta pel reciclatge, i contribuir en l’objectiu de reduir al màxim els envasos i embalatges emprats en el sector pesquer per anar cap al RESIDU ZERO.

En l’actualitat la pesca és un sector on el porexpan, tècnicament anomenat EPS, és un material altament utilitzat per embolcallar certs productes però amb baixos índexs de reciclatge, causant un greu impacte sobre el medi ambient. A Catalunya s’estima que entre un 25 i un 30% dels envasos encara van a parar a abocadors o incineradors, i al voltant de l’1% al medi terrestre o al fons marí.

Això no obstant, el porexpan/EPS segueix sent un producte molt més assequible econòmicament per als negocis del sector, motiu pel qual la xarxa de ciutats costaneres MedCities va proposar al Gremi de Peixaters la centralització de la compra dels envasos compostables per tal d’impulsar la iniciativa ecològica. Aquests envasos es presenten com una alternativa en tant que són reciclables sempre que acabin al contenidor adequat, ja que s’estima que a Espanya aquests productes posats al mercat tenen uns índexs de llançament en abocadors o incineradores d’entre el 55 i 60%.

La prova pilot ha comptat amb una durada de tres setmanes, entre el 23 d’abril i l’11 de maig, amb la participació de cinc peixateries (Peixos Ca la Mar, Peixateria Orteu, Leyva Peixaters, Jordi Hortigüela i Martí Sanabra) i de dues empreses proveïdores (Olivé Rueda, S.L. i Exclusivas Galicia). Durant la prova les peixateries participants han pogut provar els diferents productes oferts, un total de set productes diferents, i reportar-ne una valoració que permetés decidir quins d’aquests productes podrien formar part de la compra a l’engròs encarregada des del Gremi. La valoració dels productes va estar recollida en una enquesta sobre la funcionalitat i acceptació dels mateixos entre els clients i les peixateries. Amb posterioritat a la prova pilot s’ha publicat un informe elaborat per la Fundació ENT comptant amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, MedCities i Interreg MED-BLUEfasma, on s’ha recollit la metodologia, el desenvolupament, la valoració i els resultats de les enquestes de la prova pilot amb totes les tecnicitats relatives. D’acord amb l’encreuament de la informació recopilada i tenint en compte el preu dels productes testats, s’ha dut a terme una proposta tècnica dels productes finals a oferir al web del Gremi de Peixaters de Catalunya, als quals les peixateries agremiades podran accedir. Alhora, per aquells productes que ha estat possible, s’han buscat alternatives que milloressin el producte inicial.

L’objectiu RESIDU ZERO pot considerar-se, encara avui en dia, una prioritat del sector molt ambiciosa, però així i tot, aquesta aposta pels envasos compostables es mostra com una alternativa als embalatges d’EPS que permet minimitzar els impactes d’aquest material al medi, tot garantint les màximes propietats que ofereix.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat