Us donem uns quants consells per si compreu peix fresc i el voleu congelar al frigorífic de casa vostra:
- Es pot congelar el peix ben embolicat amb paper film, en bosses de congelació, o fins i tot tal com l’hem comprat, perquè en congelar-se no deixarà anar aigua.
- És molt recomanable apuntar-hi la data de congelació.
- També és molt útil apuntar a les bosses el nombre de racions.
- Es recomana pensar quin ús es donarà al peix i congelar-lo tallat segons el vulguem cuinar.
- El peix pot conservar-se congelat fins a 3 o 4 mesos.
- Per descongelar el peix, és molt important fer-ho a poc a poc, a la part més freda de la nevera. Si el descongelem a temperatura ambient o amb aigua calenta el peix perd bona part de les seves propietats i textura.
- No és gaire recomanable congelar el lluç fresc, perquè això en desmillora el gust i la textura.
- En canvi, el calamar i la sèpia aguanten molt bé la congelació, i en el cas del pop fins i tot es recomana congelar-lo perquè això li trenca una mica les fibres i el fa més tendre.
Qualsevol dubte, a la teva peixateria de confiança et podran aconsellar!
Comments are closed.