El Gremi va assistir a la reunió de la Comissió de seguiment de la seguretat del Peix i productes de la pesca, que convocada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), va tenir lloc el passat 3 de març.
A la reunió es va fer balanç del sistema de vigilància sanitària dels aliments a Catalunya amb els programes de mostreig 2020 en productes de la pesca. D’altra banda, en l’àmbit de salut, es va tractar el tema de gestió de les vísceres amb anisakis a les peixateries.
En relació a aspectes normatius, es va parlar sobre l’ús del carbonat de sodi (E 500) i el carbonat de potassi (E 501) en cefalòpodes sense elaborar, així com sobre la prohibició d’ús del l’òxid de titani en productes alimentaris.
Es va destacar, també, la publicació d’una guia de bones pràctiques d’higiene en el transport d’aliments, per part de l’ACSA que vol ajudar als operadors amb informació i normativa de referència.
Comments are closed.