Els àcids Omega 3 són essencials per l’organisme, ja que ajuden a desenvolupar funcions primordials com la digestió, l’activitat muscular, el creixement o la divisió cel·lular. Tot i ser tan importants, el cos no sap segregar aquest tipus d’àcids, i és aquí on entra la rellevància d’ingerir-los, i què millor que menjant peix?
Àmplies investigacions han determinat que el consum d’aliments rics en aquest tipus d’àcids poden reduir el risc de mort per atacs de cor. Però la divisió de Medicina Cardiovascular de l’Escola de Medicina de Stanford ha anat més enllà (veure article), han profunditzat en com aquests àcids afecten la salut del cor. I examinant 19 estudis, els quals, conjuntament sumaven una mostra de més de 45.000 persones estudiades i de 16 països diferents, han observat que una dieta rica en peix blau o altres aliments derivats, influeixen positivament a evitar infarts.
Entre els subjectes estudiats, han obtingut que entre els que gaudeixen de més bona concentració d’àcids grassos Omega 3 i els que menys n’ingereixen, hi ha un 25% de possibilitats més baix de patir un atac de cor. No obstant això, l’estudi acaba afirmant que pel que fa a nivells estàndards, el risc a patir problemes cardiovasculars disminueix en un 10% quan es gaudeix d’una correcta ingerència i concentració d’àcids grassos Omega 3, i per tant, hi ha un bon consum de peix.
Recordem també, que els principals peixos que aporten aquest tipus d’àcids són els salmons, les sardines, les truites o les anxoves, per exemple. A més d’aportar altres vitamines i minerals beneficiosos, com són els àcids eicosapentaenoics i àcids docosahexaenoics, els quals beneficien el funcionament del cervell.
Font: Stanford University School of Medicine i Friedman School of Nutrition Science and Policy de la Universitat Tufts de Boston.
Consulta l’estudi aquí: https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2530286
Comments are closed.