Segons un estudi liderat per l’investigador clínic de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), Ramon Gomis, la diabetis és una malaltia molt freqüent als països occidentals i molt relacionat amb l’estil de vida.
L’estudi en qüestió va comptar amb una mostra de 200 voluntaris d’edat avançada i amb prediabetis. Els participants varen estar sotmesos, durant un any, a una dieta dedicada a frenar la malaltia, la qual a més, era rica en proteïna de sardina.
L’investigador Gomis ha revelat que els resultats mostren que tots els participants varen aconseguir reduir el perill de desenvolupar la diabetis, i a més en un 34% varen arribar a revertir la situació de prediabetis. I a més accentua que aquells que varen rebre suplements de sardina varen assolir un 50% menys de casos nous.
L’estudi doncs, evidencia que el peix blau, i especialment la sardina, pot tenir un gran efecte beneficiós per a prevenir la diabetis. Gomis hi comenta que tot hi haver altres peixos òptims per a prevenir la diabetis, assenyala la sardina com un dels peixos més destacats, assequibles, dinàmics i amb un baix contingut de metalls.
Comments are closed.