Des de fa temps ens parlen dels grans beneficis de menjar peix, sobretot, pel que fa als – ja coneguts – àcids grassos, com són l’omega 3 o l’omega 6, els quals ajuden a reduir la pressió i evitar problemes cardiovasculars.
Molts estudis estan confirmant les grans qualitats del peix, molt saludable i ric en proteïnes. I és que a mesura que van estudiant el peix i marisc, es descobreixen més beneficis. Per això, avui us portem una de les últimes investigacions, la qual demostra la relació entre el consum del peix i el parkinson.
Segons la Universitat sueca de Chalmers, existeix una proteïna anomenada parvalbúmina la qual prevé la formació d’unes plaques en el cervell que provoquen el Parkinson. A més, recalquen que els nivells d’aquestes proteïnes augmenten a causa de l’afectació del sol. Doncs, tal com afirma Nathalie Scheers, del Departament de Biologia de la Universitat de Chalmers, el peix és especialment molt més nutritiu en aquesta proteïna a finals d’estiu i inicis de la tardor.
Concretament podem trobar aquesta proteïna a diferents espècies de peix, com són el bacallà, la carpa, el salmó vermell o la sardina. (Eps, atenció, que s’acosta el temps d’aquesta última!)
Des del Gremi de Peixaters recordem la importància de seguir una dieta equilibrada i saludable. I sempre amb productes de proximitat! Recordeu, el millor peix a la vostra peixateria!
Comments are closed.