Un assaig clínic portat pel Dr. David Taylor, del Maudsley Hospital de Londres, suggereix que els àcids grassos omega 3 dels peixos ajuden a combatre l’esquizofrènia en les etapes primerenques d’aquesta malaltia.
Els olis de peix podrien ser un bon complement per als pacients, ja que es sap que aquests àcids grassos ajuden a combatre la inflamació i protegeixen les neurones dels danys. Nivells més baixos d’omega 3 han sigut reportats en altres tipus de malalties mentals i, en el cas de pacients esquizofrènics, s’han trobat concentracions més baixes d’aquestes molècules en sang, pel qual es suposa que també deuen ser menors al cervell.
En aquest estudi fet en 71 pacients en hospitals, només un 10% d’aquests va seguir desenvolupant la malaltia en cas de ser tractats complementàriament amb àcids grassos omega 3, comparant amb el grup placebo que en van ser un 40%. Malgrat els prometedors resultats obtinguts en aquest estudis, es posa en èmfasi la necessitat de repetir els assajos clínics en grups més grans de persones per tal de validar-los i d’establir així els olis de peix com un possible complement dels tractaments contra les malalties mentals.
Font: Càtedra Oceans i Salut Humana, disponible a: http://www.oceanshealth.udg.edu/ca/noticies/1002-lomega-3-pot-ajudar-a-combatre-lesquizofrenia.html
Comments are closed.