El nostre Gremi, representat pel president Àlex Goñi, ha estat present a la jornada de divulgació de resultats de recerca al sector pesquer en el context de l’ajut de desenvolupament local participatiu GALP, adscrit al GALP Costa Central, i que porta per títol Revalorització de l’alatxa al Mar Balear: una espècie d’interès emergent, realitzat pel grup de recerca en Salut d’Ecosistemes i Animals Aquàtics (SEAaq) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La jornada ha tingut com a objectiu exposar els resultats científics obtinguts pel grup durant els darrers mesos, que confirmen el bon estat de salut i propietats de l’alatxa pescada a la costa de Barcelona, atorgant-li valor com a producte saludable i de qualitat, i posar sobre la taula la necessitat de diversificar el producte pesquer i emfatitzar la necessitat de treballar conjuntament els sectors pesquer i científic.
L’acte s’ha celebrat l’11 d’octubre a la Llotja de Vilanova i la Geltrú, i en el seu decurs s’ha visualitzat un vídeo divulgatiu sobre l’alatxa i els resultats de la recerca, amb una posterior xerrada explicativa seguida de debat sobre els resultats i potencialitats de l’espècie. Posteriorment, va tenir lloc un showcooking amb receptes basades en alatxa (a càrrec d’Anna Bozzano, de Del Peix al Plat).
A la foto, el nostre president amb el patró major dels GALP Costa Brava, Jaume Carnicer i l’equip del grup de recerca en Salut d’Ecosistemes i Animals (SEAaq) de l’UAB, encapselat per la profesora agregada Anna Soler.
Comments are closed.