El nostre Gremi, en la seva lluita constant en defensa del sector, ha tingut intervenció en diferents mitjans de comunicació, arran de la Nota de Premsa publicada amb relació al creixent tancament de peixateries.
Davant la realitat que a Catalunya ha desaparegut prop del 24% de les peixateries en sis anys donada la baixada en el consum del peix, afectant els llocs de treball, el Gremi va emetre una Nota de Premsa la passada setmana, en el qual alertava sobre aquest increment de tancaments que provoca una pèrdua en la capil·laritat de les botigues de peix al territori, la salut de la població i a la gastronomia de la nostra societat.
Un informe elaborat pel CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) amb la col·laboració del Gremi de Peixaters de Catalunya, constata que la situació de les peixateries de proximitat és cada cop més preocupant. Segons aquest informe elaborat per en Miquel Ortega, doctor en Ciències Ambientals, i la Marta Coll, investigadora, titulat “El rol de les peixateries catalanes en la distribució de peix de proximitat”, Catalunya va perdre entre el 2016 i el 2021, el 23,8% de les peixateries. Aquesta caiguda cal atribuir-la a diferents causes: desconeixement de les diferents classes de peix, canvi en els hàbits de cuinar i menjar a casa, excés de burocràcia, constants inspeccions laborals, fiscals, mediambientals, etc.
Els mitjans s’han fet ressò d’aquesta alerta del Gremi, adreçant-se a nosaltres i diverses peixateries per donar informació directa al públic en general d’aquesta dura realitat del nostre sector, que no per reiteradament denunciada pel Gremi, deixa de ser més colpidora i necessitada d’una solució consensuada entre els diferents agents socials afectats per la situació.
L’entrevistes concedides pel nostre president, Àlex Goñi, a BTV, Catalunya Ràdio, Metròpoli, la Cope, La Vanguardia Societat, i d’altres membres de Junta com la Montse Millán a TV3, o Manel Tort a La Vanguardia, són una mostra de la repercussió pública que hem obtingut d’aquesta evidència preocupant.
També s’han fet resó: Europa press, Industrias pesqueras, Europa Azul-revista de la Mar, Ruta pesquera i naval, Retail actual, Time Out, Diario de Gastronomía, El Nacional On-economia, E-notícies, entre d’altres mitjans.
Comments are closed.