El sector del peix necessita, com els altres sectors, estar contínuament atent a tots els canvis que el puguin afectar. Per això el 18 de març ha tingut lloc a l’Escola Agrària de l’Empordà a Monells (Baix Empordà) el seminari tècnic: II Workshop del sector del peix. Elaborats a partir de peix de llotja poc reconegut, organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
En el marc de l’estratègia de desenvolupament local participatiu GALP Costa Brava, i amb l’objectiu de millorar la comercialització del peix, s’ha organitzat el II Workshop del sector del peix. L’objectiu del seminari ha estat també detectar les necessitats formatives que té aquest sector tan estratègic per la zona.
La jornada ha comptat amb més de 10 ponents, entre els quals hi ha la Sra. Àngela Seira Sanmartin, Sub-directora general de Pesca i Aqüicultura; el Sr Àlex Goñi, President del Gremi de Peixaters, present a la jornada de treball comentant les dades de consum de peix; la Sra. Anna Masdeu Lalanza, Gerent Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava que presenta el “Manifest per la promoció dels productes pesquers de proximitat dins de la dieta Mediterrània”, un projecte de cooperació transnacional dels GALPs de Catalunya, entre molts altres.
Durant la seva intervenció, el president del Gremi de Peixaters de Catalunya – el Sr. Àlex Goñi-, ha volgut posar de manifest els reptes de futur del sector per satisfer les noves necessitats dels consumidors, insistint en la necessitat de sortir de la zona de comfort i apostar per la innovació en el sector del peix.
Comments are closed.