El document conegut com a carnet de manipulador d’aliments ja no és vigent ni obligatori, aquest requisit administratiu va ser suprimit a l’any 2000.
No obstant això, continua sent indispensable i obligatòria una bona formació en higiene dels aliments i son les empreses les que han de vetllar pel manteniment de les normes d’higiene i han de garantir que el seu personal rebi la formació suficient i les instruccions necessàries.
La formació en Manipulació d’aliments, és impartida pels centres de formació homologats per la Generalitat de Catalunya. Cal tenir en compte, a més, que segons la normativa, es recomana la renovació del curs en un període aproximat de 5 anys.
Es consideren manipuladors d’aliments, les persones que tenen contacte directe amb els aliments: preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i serveis.
Els agremiats i els seus treballadors poden realitzar el curs de Manipulació d’Aliments online, d’una manera senzilla i àgil, (des de casa), gràcies al Conveni de Col·laboració que el Gremi ha signat amb un centre de formació homologat.
Per a més informació, truqueu la Secretaria del Gremi: 93 3236412
ENS PODEU FER ARRIBAR LES VOSTRES PREGUNTES A TRAVÉS DE: gremi@gremipeixaters.cat o al Fb del Gremi de Peixaters de Catalunya
Comments are closed.