El projecte “Peix a l’escola”, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb el suport del GALP Costa Brava, és una taula de treball conjunt entre diferents agents del sector pesquer format, entre altres, per la Confraria de Palamós i l’IRTA.
Aquest projecte neix quan es detecta un dèficit de coneixement del peix i del seu consum, entre els nens i nenes de la comarca, especialment entre els que estan en edats escolars d’infantil i primària.
Donat que el Consell Comarcal del Baix Empordà és qui gestiona la competència dels menjadors escolars, ha valorat la importància de conèixer la situació actual de l’àmbit pesquer a la comarca i les possibilitats d’educar sobre la matèria als menjadors de centres educatius.
Els objectius són:
– Desenvolupar una campanya de promoció del consum dels productes pesquers de proximitat, dirigit a les escoles del Baix Empordà a través dels espais de menjador, i a les seves famílies.
– Informar, sensibilitzar i formar sobre els beneficis per a la salut del consum dels productes pesquers.
– Divulgar receptes i recomanacions de consum, vinculades amb peix de temporada.
– Fomentar el consum de peix de proximitat a les llars i a les escoles.
– Donar valor al sector pesquer tradicional a la comarca.
La taula també ha treballat en les receptes, amb espècies de proximitat, que es faran arribar a les famílies acompanyades d’una fitxa tècnica amb informació rellevant sobre les espècies i el valor nutritiu.
Posem en valor aquest projecte, que ha de fomentar el coneixement del món de la pesca, l’ofici de pescador i el seu producte, i els beneficis del consum de peix a totes les edats.
Comments are closed.