El rap té el cos aplanat perquè està adaptat a viure en el fons marí; la pell aspra i sense escates i un cap voluminós que correspon gairebé al 50% del seu cos. Té una boca molt gran en forma de mitja lluna i dues fileres de dents per tal de poder alimentar-se de crustacis i peixos de mida petita i mitjana. Es pesca per arrossegament o amb tresmall i la talla mínima de pesca és de 30cm.
Els peixos blancs, com el rap, són espècies sedentàries, per això la seva carn està poc irrigada (és de color blanc) i no necessita acumular greixos (és un peix magre amb menys d’un 3-4% de greix). El rap, a més a més, no té espines i per tant, és de fàcil consum per als infants. Pel que fa a vitamines, en conté del grup B, beneficioses per al sistema nerviós i el creixement i també minerals com el seleni que estimula el sistema immunitari i el fòsfor que reforça els ossos i les dents.
Les possibilitats culinàries del rap són molt àmplies i delicioses i el seu sabor encaixa amb tot tipus de guarnicions. El cap se sol cuinar a part, per fer sopa de peix o brou per a una paella, i amb la cua s’elaboren la major part de receptes.
Comments are closed.