La revista científica anglesa British Medical Journal demostra que la ingesta de peix, gràcies a l’Omega-3, redueix el risc de patir càncer de mama. L’estudi s’ha fet a partir de sis publicacions, incloent el seguiment de 20.905 casos de càncer de mama.
L’estudi en qüestió conclou que la ingesta elevada d’àcids grassos poliinsaturats marins n-3 s’associa a una reducció del risc de patir càncer de mama en un 14%. El càncer de mama és un dels càncers més comuns i la principal causa de mort per càncer en les dones.
Els peixos blaus són els que contenen més omega-3 i entre ells destaquen: el verat, el sorell, el salmó, la sardina i la tonyina.
El Doctor Josep Lloret Romañanch, biòleg marí i pesquer a l’Institut d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona (UdG) i responsable de la investigació Oceans i Salut Humana, afirma que: “Les malalties de tipus cardiovascular i determinats tipus de càncer són principals factors de mortalitat a països desenvolupats com el nostre. En aquest sentit, el peix és un element fonamental per a reduir aquest tipus de malalties gràcies als àcids grassos omega 3 que contenen. Cal, per tant, una política que fomenti el consum responsable dels productes procedents del mar, per tal que les futures generacions puguin també gaudir del plaer de consumir peix i alhora beneficiar-se dels avantatges per a la salut que proporciona aquest consum.”
Llegeix l’estudi complet aquí.
Comments are closed.