El salmó s’ha convertit en un dels aliments més ben valorats per les seves característiques nutritives. Es tracta d’un dels peixos més complets, que cobreix un ampli rang de les vitamines existents, especialment entre els grups A, B i D, com la B12 i B6.
És, també, un peix ric en minerals com el magnesi o el iode. Aquest últim és especialment bo per a la salut ocular i òssia. Però la seva propietat més apreciada és l’omega-3, un àcid gras beneficiós per al cor i el sistema circulatori, ja que repara teixits i baixa la pressió arterial, el que al seu torn ajuda a reduir el risc d’atac al cor.
Finalment, és especialment recomanable per a dones embarassades, a causa de l’augment de risc de carència d’àcids grassos omega-3 en aquest període. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana a les dones en període de gestació ingerir 300 grams de salmó cuinat a la setmana, que prevé la prematuritat i ajuda al desenvolupament del fetus.
Comments are closed.