Els musclos són mol·luscs que posseeixen múltiples propietats alimentàries, són un aliment nutricionalment molt complet i que incideix positivament en diferents àmbits de la nostra salut.
Són rics en proteïnes (10,5 g. per cada 100 g.) i contenen els nutrients bàsics per a la regeneració de teixits i per preservar la musculatura. Alhora, són el marisc amb més omega-3, substància que té propietats antiinflamatòries. Això repercuteix en beneficis per als nostres ossos i articulacions, i redueix el dolor.
Els musclos són antidepressius, ja que contenen una gran quantitat de vitamina B12, que intervé en diverses funcions psicològiques. Una altra vitamina present en els musclos és la C. Aquesta té funcions antioxidants i provoca una millora de la pell i en prevé l’envelliment. Alhora, aquesta vitamina també és molt beneficiosa pels ossos. Els musclos també contenen la vitamina A, que estimula la producció de glòbuls blancs, els encarregats de defensar el nostre organisme d’amenaces de l’exterior.
Un dels minerals més presents en els musclos són el seleni i el zinc. El seleni controla les funcions de la glàndula tiroide i actua contra les infeccions. D’altra banda, el zinc participa en la defensa del nostre organisme i és molt important durant els processos de creixement i desenvolupament.
Comments are closed.