El Registre General Sanitari d’Empreses Alimentàries i Aliments (RGSEAA), determina l’exclusió de la inscripció de la majoria de les activitats de venda detallista, llevat que subministrin a altres detallistes i superin uns límits de marginalitat i àmbit geogràfic que la mateixa norma no estableix. Així doncs, queden exclosos els establiments que exclusivament manipulin, transformin, envasin, emmagatzemin o serveixen aliments per a la seva venda. A més, es té en compte quina quantitat se subministra a altres establiments de les mateixes característiques.
A Catalunya, els criteris generals que determinen l’exclusió en el Registre General Sanitari, són: l’àmbit territorial (Catalunya) i la marginalitat (servir menys del 30% de la producció d’un establiment, que estigui en un altre municipi).
Així doncs, segons l’aplicació d’aquests criteris, quins establiments estan obligats a tramitar el Registre Sanitari?:
- Els establiments detallistes que siguin subministradors d’altres detallistes ubicats fora de Catalunya.
- Els establiments i les empreses detallistes que subministrin més del 30% de la producció a establiments detallistes d’una altra titularitat, ubicats en un altre municipi.
Comments are closed.