Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
oct. 02
fideuada canada gambes

Recepta de Fideuada de canada i gamba de Blanes

  • 2 d'octubre de 2025
  • admin
  • Receptes
  • canada, gambes, gremi peixaters, recepta

La canada és un mol·lusc cefalòpode amb grans qualitats nutricionals. Rica en proteïnes d’alt valor biològic, baixa en greixos i font de minerals com el ferro, el fòsfor i el zinc, és una opció saborosa i assequible. A més, si es congela prèviament, adquireix una textura més tendra i agradable al paladar.

Les gambes, per la seva banda, són riques en iode, seleni i vitamina B12. El seu contingut en astaxantina, un antioxidant natural, les converteix en un aliment beneficiós per al sistema immunitari i la salut ocular. Combinades amb fideus i un bon sofregit, donen lloc a un plat complet, equilibrat i amb tot el sabor del mar.

Recepta elaborada per @‌kilometre0

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 1 canada de 500 g

  • 250 g de gambes de Blanes

  • 500 g de fideus del núm. 2

  • 1 litre de fumet

  • 2 grans d’all

  • 150 g de tomàquet natural ratllat

  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra

  • Sal

Per al fumet

  • 20 ml d’oli d’oliva verge extra

  • Caps i pells de les gambes

  • 1 gra d’all

  • Un tros de ceba

  • Un tros de porro

  • Unes fulles de julivert

  • 1,5 litres d’aigua mineral o filtrada

  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem les gambes i reservem els cossos a la nevera. En una olla amb oli, enrossim els caps i les pells, afegim la ceba, el porro, l’all i el julivert, deixem coure un parell de minuts i incorporem l’aigua.

  2. Bullim 25 minuts a foc mitjà. Salpebrem al final, colem i reservem calent.

  3. Netegem la canada i la tallem a trossets. En una paella amb oli, enrossim els fideus un parell de minuts i els reservem. Laminem els alls, els daurem lleugerament i els retirem. Marquem les gambes un minut i reservem.

  4. A la mateixa paella, incorporem la canada amb una mica de sal i deixem coure fins que comenci a daurar. Afegim el tomàquet i deixem sofregir durant 20 minuts, fins aconseguir un sofregit fosc i concentrat.

  5. Incorporem els fideus, barregem i deixem coure 2 o 3 minuts. Afegim el fumet ben calent, remenem i rectifiquem de sal. Coem segons el temps indicat pel fabricant.

  6. A mitja cocció afegim les gambes per sobre. Si cal, afegim una mica més de fumet. Un cop cuits els fideus, deixem reposar un parell de minuts i servim.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat